Зашироко и евтинко и на мен ми хареса. Особено за снимане на интериори ми се видя супер подходящо.
Аз си правих мои профилчета. Не е трудно, но с лист А4 не става много добре. Мислих да ида до нкяой център за печат, да си пусна нещо с около метър хоризонтал и с него да си направя профил пак. За лайтрум. Иначе имаше един профил за никон д700 и той става. ПРоблема с лайтрум и този ръчен обжектив е, че профила за аберациите зависи от блендата, пък то...блендата я няма в exif-а и трябват много профили с различни имена за всяка бленда. Инак има малко аберации, но понякога дразнещи. Ето от кропче от долен десен ъгъл на снимите за профила дето правих на бленда 8 или 11 е тая (кривината е от перспективата)
Прикачен файл:
DSC04247.jpg [ 244.81 KiB | Прегледано 16269 пъти ]
Вижда се и това дето елмаго пише за ъглите как самия ъгъл си седи мекица малко, но по-навътре става доста добре образа.
Ето 4 наивни опита за интериор с 14/2.8 в пълен размер са (освен ако някоя не съм я кропнал леко)
https://plus.google.com/photos/10893218 ... kJ2C4I7uOg

За по-голям размер гледайте ги в Г+. Малко тъпо че съм снимал на 800 исо...ама на кой не мисли на време....